Wist je dat de hemel op aarde slechts op een paar uurtjes vliegen van Brussel verwijderd ligt? De Spaanse Costa Blanca is een waar paradijs waar iedereen weer op zijn positieven kan komen. Zeker de regio van Costa Blanca Zuid biedt je alles wat je nodig hebt om volop te kunnen genieten. In deze regio kun je golfen, zwemmen, zonnebaden, shoppen en heerlijk uit eten gaan. Zie je het wel zitten om hier te gaan wonen? Of ben je al de trotse eigenaar van een pand aan de Costa Blanca Zuid en wil je deze woning graag verkopen? Lees dan zeker verder!

Meest betoverende kustgebied onder de Spaanse zon

Ben je op zoek naar een vakantieverblijf in de zon, of overweeg je om naar Spanje te verhuizen? Dan is een aankoop aan de Costa Blanca een prima idee! Deze regio is populair bij zowel vakantiegangers als vastgoedbeleggers. Dit biedt voor jou ontzettend veel potentieel. Omdat deze regio zo aan het boomen is, zijn de faciliteiten voor toeristen en residenten er op voorzien om je alle luxe en comfort te bieden. Wil je je buitenverblijf verhuren? Ook dan is de markt aan potentiële huurders enorm. Hierdoor betaalt je investering zich in een mum van tijd terug.

Je tweede verblijf verkopen

Zoek je andere oorden op of heb je je oog laten vallen op een andere woning aan de Costa Blanca? Dan is het tijd om je huidige huis te verkopen. Dat is natuurlijk een spannende onderneming. Het laatste wat je wil, is om dit in stresserende omstandigheden te doen. Wil je je woningen verkopen in Orihuela Costa?  Kies dan voor een lokale partner die je moedertaal spreekt en vertrouwd is met de vastgoedmarkt in Spanje. Zo combineer je het beste van twee werelden; je kunt je uitdrukken in je eigen taal en wordt ook zo te woord gestaan, én je kunt er van op aan dat je makelaar zijn kennis en marktinzichten met je zal delen.

Verkopen in 10 stappen

Ga je je woningen verkopen in Orihuela Costa, dan zijn er 10 stappen die je moet volgen. Bij elke stap kun je indien gewenst beroep doen op je makelaar om je bij te staan, advies te geven of je te helpen met administratie en dergelijke. Zo is het belangrijk om allereerst reëel verwachtingen te scheppen naar de prijs die je kunt vragen voor je woning. Je makelaar zal vervolgens een concrete waardebepaling doen, waarna je hem de opdracht kunt geven om je pand te koop te zetten. Je makelaar zal je bijstaan bij het presentabel en bekend maken van je huis. Ook de verkoopcampagne en marketing kun je volledig aan hem overlaten, net als de (virtuele) rondleidingen aan kandidaat-kopers. Je makelaar is je rechterhand wanneer er een bod wordt gedaan en als er een eventueel akkoord bereikt wordt. Ook voor de afhandeling bij de notaris kun je rekenen op je makelaar. Jou rest dan alleen nog het ontkurken van de champagne wanneer de koop rond is.